Kinesisk Örtmedicin

Kinesisk örtmedicin

herbsDen kinesiska medicinen som ofta kallas alternativmedicin i västvärlden använder ett holistiskt synsätt, vilket innebär att man ser till hela människan.

Man botar inte bara sjukdomens symptom utan försöker istället hitta den verkliga orsaken till symptomen, vare sig det är på det fysiska planet eller det psykiska. Sjukdomar och olika besvär uppstår enligt den kinesiska medicinen p.g.a. obalanser som yttrar sig i olika former av sjukdomstillstånd.

Vi erbjuder örtmedicin behandling med olika örter för att förbättra flödet av qì i kroppen.Det finns tusentals olika örter som används  i örtblandningarna.

Örtmedicin används ofta i olika sjukdomar och tillstånd. Det finns tusentals olika örter som används i örtblandningarna. Örtmedicin används ofta vid brist sjukdomar samt vid problem.

Kyla och hetta är också viktiga begrepp inom örtmedicinen. Örterna kan också samverka och motverka varandra. Detta är något som en örtspecialist känner till. Man bör därför inte själv blanda örter för effekten kan vara mycket stark och kan bli giftiga vid överdosering.

I Kina är en örtblandning framtagen av en örtspecialist och den är individuellt anpassad och baserad på diagnosen. Patienten får själv koka ihop ett te på örterna genom att följa de medföljande anvisningarna.

Några av de mest kända kinesiska örterna är ginseng, goji berries, ros och gingko biloba.